(Copyright-ul asupra ZEN-ismelor ii apartine Baronului)

Îţi voi indica unde se află luna, dar pentru a o vedea, trebuie să nu te mai uiţi la degetul meu.
Pictor fiind, as avea de ales intre a picta luna, pe tine aratandu-mi luna sau pe tine pur si simplu. Sa-ti pierzi capul, nu alta, cu asemenea alegeri, baroane.

Spaţiul gol din interiorul vasului este cel care îi dă utilitate acestuia.
Si gaura de la covrig e mai pretioasa pentru ca ramane si dupa ce ai mancat covrigul (plus ca faciliteaza purtarea covrigilor in coada). Si de fapt lingurita indulceste ceaiul, nu zaharul. Ca sa nu mai vorbim de oul care e infinit mai util decat gaina, pentru ca o precede, in primul rand, si pentru ca poate fi facut omleta, bineinteles.

Dacă îţi doreşti reîntoarcerea aceluiaşi vis, nu mai laşi loc pentru un alt vis.
Este un sofism plat. Daca iti doresti reintoarcerea aceluiasi vis, inseamna ca nu iti doresti alt vis, pentru ca cele doua sunt exclusive. Este ca si cum ai spune „daca iti doresti sa stai pe loc, nu vei avea cum sa inaintezi”.

Cine râde de propria sa prostie are o sursă constantă şi veşnic nouă de amuzament.
Asta inseamna ca toti suntem o sursa constanta de amuzament, doar ca unii aleg sa nu rada de propria prostie – foarte probabil pentru ca li se pare mai variat si mai distractiv sa rada de a celorlalti. Nu de alta, dar de prostiile mele are cine rade. De ce sa fac parte din public cand pot foarte bine sa fiu bufonul?

Atunci când îţi faci o cană de ceai, gândeşte-te numai la cana ta de ceai.
(Aplicarea acestui principiu este cu deosebire utilă atunci când negociaţi un contract pentru o autostrada cu patru benzi sau atunci când vă luptaţi cu un tigru.)

Bine. Data viitoare cand o sa-mi fac o cana de ceai in timp ce negociez un contract sau ma lupt cu un tigru, voi pune in asteptare celelalte activitati ca sa ma concentrez pe cana aia afurisita. Si e perfect rezonabil sfatul, intrucat mereu imi frig degetele. 😦

Dacă îţi strângi degetele într-un pumn, apoi le deschizi – unde a dispărut pumnul?
Si daca pumnul totusi nu dispare, si, dintr-un ochi albastru, autorul sfatului se alege cu un ochi vanat, ochiul albastru unde dispare? Intreb si eu…

Cei care vorbesc, de regulă nu cunosc.
Cei care cunosc, de regulă nu vorbesc.
Cei care fac parte din cea de-a doua categorie sunt foarte plicticoşi.

Dar autorul acestei butade nu e deloc plicticos, pentru ca a vorbit 😀

Cum sună o bătaie de palme produsă de o singură mână?
Ce făcea în acest timp cealaltă mână?

Inspiratia mea alearga vesela imprejur, jongland cu posibilitatile locurilor (trupesti, proprii sau nu) pe care se poate produce bataia de palme, dar si cu activitatile dedicate celeilalte maini.

Ridică-ţi mâna şi ciocăneşte uşor în cerul nopţii.
Apoi ascultă.

Si raspunsul o sa vina imediat: „-#$%^#$%-as pe fata ta de #$%#@%$^, care bati la 3 dimineata!!!” O metoda excelenta de a afla cat e ceasul.

Nu are nici un rost să te uiţi câtre sud dacă gândurile tale sunt orientate către nord.
Ba are. Sa presupunem ca faci sex, doggy style…

Râul este o şoaptă de iubire, scrisă de ploaie, purtată de munte, tânjind după mare.
Si, Luis Fernando, ay!! Has visto? Porque no puedes ser asi romantico tu tambien? Ha? Sniifff!!

O cale sigură de a strica farmecul unui moment este să-l laşi să-ţi amintească de un moment de altădată.
Dimpotriva. Daca ieri ai constatat ca in fata intrarii e o groapa, e bine ca alte momente minunate de iesire din casa sa-ti aminteasca de acel moment de altadata, altfel risti sa cazi din nou ca prostu’.

Iubirea trecută: doar amintiri.
Iubirea viitoare: doar fantezii.
Iubirea adevărată: doar acum.

Zic si eu, ca inginerul: concret, iubirea mea pentru o femeie, este asadar compusa din amintiri, acum si fantezii. Ptiu drace, pai in anumite momente ale zilei sunt mai faine trecutul si viitorul :))


ATENŢIE.

Tocmai ai respirat fără să te gândeşti la ce faci.
Tocmai ai respirat din nou, gândindu-te la ceea ce ai făcut.

Hehe, la cate lucruri fac fara sa ma gandesc…

  1. Aky

    ·

    Tovarase Deroude, atata am a zice: in sange, mai prajit, mai cu chilli?

    – pictorule, luna se poate zugravi si pe o piele intinsa la uscat (dupa modelul indienilor). Ca sa ma ai pe mine drept model ar trebui sa poti plati ca un print, ori dumneata, in comunism, posezi doar cat ai nevoie.

    – gaura din covrigul dumitale ti-as face-o guler. Fii domle mai poetic, ce pitpalacii lui Hector. „Golul dintre doua brate e cel care creeaza imbratisarea” sau vreun alt spanac de-asta romantzios.

    – sofismul dumitale plat e unul din lucrurile intru care ma educ spartanic. No further comment.

    – Apreciez mult autoironia. A fi histrionic tocmai asta inseamna, sa nu te iei pe tine insuti excesiv de in serios. Daca tu te iei peste picior, esti inatacabil fata de ironiile celorlalti.
    Cum ar fi un barbat spunandu-si „way to go, tiny”? As adora instant un asemenea barbat. Daca n-as fi deja ocupat cu altele (blonde), desigur.

    – cana de ceai. Am o vaga banuiala ca la una din proximele-ti cani de ceai exista-va riscul sa-ti frigi labutele comuniste in cel mai suav mod posibil. Fi-va probabil vudu-ul meu.

    – iete cum dintr-un pacifist bland si privind zenistic lumea, dumneata ma transformi intr-un pohtitor de sange, carne macra si piele rupta cu dintii. Eu, blandul, vegetarianul si deloc-muscatorul.

    Daca posesorul unui ochi vanat primeste un pumn intr-alt loc, mai moale, iti garantez ca ochiul deveni-va o problema minora.

    – Dumneata cand ai fost luat la palme ultima data? Pus cu fata la perete, imobilizat? Deroudul nebatut / netrantit de perete la vreme, uite ce devine.

    – „Ba are. Sa presupunem ca faci sex, doggy style…”
    Raspunsul meu include ceva despre ceapa si Canada.

    – „Si, Luis Fernando, ay!! Has visto? Porque no puedes ser asi romantico tu tambien? Ha? Sniifff!!”
    Mai adaug inca o ceapa canadiana. Da’ mucos mai esti domnule, sa-ti sufli asa nasu’ in poezia zenistica.

    – cu siguranta dumneata n-apuci sa mai cazi in aceeasi groapa intrucat s-o gasi vreun milostiv sa-ti puna o piedica de sa aterizezi pe coada in spatele unei usi (No Comment!)

    – „Hehe, la cate lucruri fac fara sa ma gandesc…”
    Cum ar fi? Stand still, azi am luneta chinezeasca si n-as vrea sa murdaresti peretii.

  2. momo

    ·

    sa inteleg ca u adopti varianta cu oul inaintea gainii.daca u doresti ceva, se vor gasi intotdeauna elemente exterioare ce se vor impotrivi: daca iti doresti sa stai pe loc, o rafala de vant sau un sut in dos te va face sa inaintezi.viata e scurta, castigam timp facand mai multe lucruri in acelasi moment- desigur concentrarea distributiva nu strica:).daca a vorbit nu cunoaste?sau am pierdut eu sirul:)bataie din PALME!
    cam atat deocamdata:)

  3. deroude

    ·

    Da, oul e cu siguranta inaintea gainii. Daca ma pui sa explic, pe urma o sa te plangi ca folosesc argumente stiintifice plicticoase. 🙂
    Daca eu doresc ceva, in primul rand inseamna ca nu doresc contrarul acelui ceva. Altfel spus, daca vreau sa stau pe loc, asta inseamna in primul rand ca nu vreau sa ma misc, chiar daca un sut in dos ma va misca. Nu? 😉
    Daca a vorbit, zice el insusi, nu cunoaste :)). E o butada din seria: „Unii caini sunt mai destepti decat stapanii – uite, de exemplu al meu…”

  4. momo

    ·

    aaa..deci u ai si argumente stiintifice? ma retrag, ma inclin etc…
    corect..cred….
    si cainele ce zice?:)

  5. deroude

    ·

    Cainele? hau hau! :))

    Argumentul stiintific: gaina a evoluat din ceva, nu? asa cum am evoluat noi din maimuta. Evolutia s-a facut printr-un accident genetic, o mutatie. Cu alte cuvinte, dintr-un ou de crocodil a iesit o gaina. Deci, intai a fost oul. Q.E.D

  6. Crocodila

    ·

    Fara jigniri de gen, da?

    „Daca eu doresc ceva, in primul rand inseamna ca nu doresc contrarul acelui ceva.”

    Fericirea e mult mai mult decat lipsa suferintei, inginer teNeReg ce esti.

Lasă un comentariu