23
Ian
09

Al treilea inel cosmic

– scurta prelegere stiintifica absurda. daca te prinzi, esti absurda; daca nu te prinzi, astepti, apoi deschizi parasuta si te relaxezi. iti urez aterizare placuta pe planeta Venus. nu uita sa-mi scrii. –

Al treilea inel cosmic exista in virtutea rationamentului ca, daca se stie cu certitudine ca Doamna Cosmos are doar doua inele, cu siguranta nu poate avea mai mult de trei. Cat despre directia, forma si starea psihica a celui de-al treilea inel, astronomii nu pot decat specula, ca de altfel si alchimistii si arbitrii de fotbal.

Cel de-al treilea inel respecta principiul incertitudinii, al lui Heisenberg, in virtutea caruia viteza si pozitia sa nu se pot cunoaste cu oricata precizie in acelasi timp. De aceea, dat fiind ca, in miscarea atomica proprie, uneori coincide cu mine sau chiar cu Doamna Cosmos, cel de-al treilea inel se comporta periodic intr-o maniera pe care un ins ce nu cunoaste fizica ar putea-o caracteriza drept zanatica – si anume viteza lui este perfect necunoscuta. Dupa declaratia data intr-o conferinta de iepuri, de catre Prof. Master B., „viteza celui de-al treilea inel cosmic poate fi infinita, ceea ce, el fiind circular prin definitie, nu prea conteaza; poate fi zero, ceea ce inseamna ca in termeni referentiali absoluti universul se misca in jurul Doamnei Cosmos si ea la randul ei in jurul inelului; sau poate fi negativa, ceea ce inseamna ca se misca alandala”.

Singura obiectie la cele sustinute de Dl. Profesor este ca in termeni relativi, care ma intereseaza pe mine cu precadere, cel de-al treilea inel cosmic defineste un orizont de evenimente de care, in baza cunostintelor noastre teoretice de relativitate si gastronomie, nu putem trece. Ca si corolar, viteza lui si directia inspre care se indreapta, nu sunt strict legate nici de mine si nici de Doamna Cosmos, in ciuda faptului ca inelul strabate cu siguranta in mod continuu si calea Lactee si calea Pieptanari, deci implicit camera mea si a ei.

Cel de-al treilea inel cosmic se poate da jos de pe deget doar in ultima instanta. Dupa pantofi, bluza, sutien, fusta, bratari, jartiera, ciorapi si cercei – moment in care oricum anumite legi ale fizicii clasice inceteaza sa se aplice in mod coerent, datorita spectrului de frecvente complet eratic si oarecum simpatic.

Si ar trebui precizat ca, trecand cei 50 de ani academici necesari, axiomele relativitatii lui Albert Einstein le includem deja in fizica clasica – in esenta asta inseamna ca cel de-al treilea inel cosmic respecta, cu o anumita senzualitate, viteza luminii, legile termodinamicii si morala extinsa a cetateanului cuminte, insa numai pana la un punct. De aceea, in ciuda impotrivirii obstinate a Doamnei Cosmos, in forul Academiei, de zilele trecute, as comenta ca progresul stiintific e imposibil de oprit: in speta, materia din care este alcatuit cel de-al treilea inel cosmic, din observatiile empirice pe care le detinem, depaseste fara urma de dubiu componenta clasica pe care domnia sa incearca din rasputeri sa o apere, anume gandire electro-chimica, musculatura zoroastrica si imbinari cu Universul inconjurator din praf maturabil si bozoni cu IQ mic. Exista ceva in plus, in alcatuirea celui de-al treilea inel cosmic, iar periodicitatea mecanismului sau ne va da cu siguranta prilejul sa cercetam cu mai mare atentie acest je ne sais quoi absolut istoric pentru fizica si literatura erotica moderna.

Multumesc onoratului auditoriu.

Anunțuri

2 Responses to “Al treilea inel cosmic”


  1. Ianuarie 23, 2009 la 11:34 am

    aaa..m`am prins! ..ca nu m`am prins destul. 🙂

  2. Ianuarie 23, 2009 la 11:34 am

    se numeste „text frumos”..curge in univers.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Cele mai cautate

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: